Repealed or not in force · As amended up to 2026-08
('b) have in his possession at any one time a quantity of any `drug` exceeding the maximum fixed by notification under olause Qb), of sub-seotion
(I) of section 4; or
any one ~~
{c) sell, agree to sell or offer for sale to any person &I
$ion a quantity of any drug exceeding the maximum fixed by, nofiiioatjcm under clause (c) of sub-section (1) of section 4.
6. General limitation on `quantity` which `may` be pmsss9d at `asy` one `tlmg.-` (1) No person shall have in his possession at any one time `e` greater quan$iQ of any drug to which this section applies than the quantity, necessary for, reasonable needs.
(2) This section shall apply only to ~ u c h drugs as the Chief Commissioner may, by order published in the Ofticid Gazette, specify for the purpose:
Provided that nothing contained in this section shall apply to a dealer or producer in respect of any drug sold or produced by him.
person having in hie
(a) "dealer" means a person carrying on, either personally or' through `any` other person, the business of selling any drugs, whether wholesale or retail J
(Ib) "drug" means any drug as defined in clause (b) of section 3 of the Drugs Act, 1940 (XVII of,1940), in resp,ecb `d` which a declaration has been made under section 3;
2. Interpretation.-(1)
Source: India Code